22 Φεβρουαρίου 2009

Ολοσέλιδο από το "Γεωτρόπιο" της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ


Να ευχαριστήσω το "Γεωτρόπιο" του Σαββάτου 21.2.09, που δημοσίευσε για πολλοστή φορά φωτογραφίες και κείμενά μου, τώρα όμως αφιέρωσε μία ολόκληρη σελίδα με τις 5 αυτές φωτογραφίες και το εξής σημείωμά μου:
Το αληθινό Όρος!
Εν μέσω "θυέλλης" για ορισμένα πρόσωπα και μηχανισμούς, το Άγιον Όρος στέκει πάντα εκεί, αγέρωχο προπύργιο της Ορθοδοξίας! Το αληθινό Περιβόλι της Παναγιάς παιδεύεται πάντα στην υπερήφανη Αθωνιάδα Σχολή, που λειτουργεί στις Καρυές από το 1749, όταν την ίδρυσαν βατοπεδινοί μοναχοί (φωτ. 5). Ασκεί με τη σκληρή εργασία της μονής Δοχειαρίου (φωτ.4). Αναβαπτίζει στις Γραφές, κατάσαρκα με την απεραντοσύνη του Αιγαίου, κάπου στην Ξενοφώντος (φωτ. 3). Καλλιεργείται με την ευλογία του ξωμάχου της Σίμωνος Πέτρας (φωτ. 2). Περιφρουρείται με την εγρήγορση του Ρώσου καλόγερου στη σκήτη της μονής Αγίου Παντελεήμονος... Και περιφρουρεί!
*
Και τώρα, ακούστε τον ύμνο "Μεθ'ημών ο Θεός"

2 σχόλια:

chalex είπε...

Αυτό είναι το Άγιον Όρος!Της Αχράντου Νύμφης το περιβόλι! Βαθιά πιστεύω πως τα γόνατα των μοναχών κρατάνε τη χώρα, τον λαό, τον κόσμο ολόκληρο.Οι κλυδωνισμοί απλώς καταδεικνύουν το ανθρώπινον.Σε ευχαριστούμε που με ευαισθησία και καλαισθησία υπηρετείς την αλήθεια!

Πανωραία Μακρή είπε...

http://users.sch.gr/rmakri/todasos/todasos.swf

θέλω τη γνώμη σου...

Καλησπέρα