15 Νοεμβρίου 2009

Πάντα Μούσα η Αιολική γη!

Την καλή συνάδελφο Δρ Αφροδίτη Αθανασοπούλου,
που κοσμεί την επόμενη φωτογραφία και έκανε μια ενδιαφέρουσα
εισήγηση, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της.

Το Συνέδριο των Ελλήνων (από Ελλάδα και Κύπρο) Φιλολόγων για τη θέση της Λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση περατώθηκε στη Μυτιλήνη με σχετική επιτυχία. Και με τη γνωστή μοναδική φιλοξενία των Λεσβίων!
Η πόλη της Μυτιλήνης και ολόκληρη η Αιολική γη απέδειξαν και πάλι τη γητειά που ασκούσαν ανά τους αιώνες σε ποιητές, πεζογράφους και φιλοσόφους!
(Με τον Άγιο Θεράποντα να στέφει το λιμάνι της πόλης *Με το επιβλητικό κάστρο της *Με τα παραδοσιακά λαδοτύρια, τις αντζούγιες και τα αμυγδαλωτά της *Με τα ουζερί που ξετρυπώνεις σε κάθε σοκάκι *Με το διαμαντένιο λάδι της και όλους τους άλλους ξεχωριστούς πειρασμούς της!)
*
Η εισήγησή μου, για όσους ενδιαφέρονται, αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Δ)νσης Ανατ. Αττικής: ΕΔΩ
Και με το Τρίφωνο να μας ταξιδεύει μελωδικά: http://www.youtube.com/watch?v=sHVOvcitCkA

3 σχόλια:

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

΄Εγραψες..."Η πόλη της Μυτιλήνης και ολόκληρη η Αιολική γη απέδειξαν και πάλι τη γητειά που ασκούσαν ανά τους αιώνες σε ποιητές, πεζογράφους και φιλοσόφους!".
Πιστεύω ότι το συνέδριο των φιλολόγων μα και η πόλη της Μυτιλήνης... θα άκουσαν με την απαιτούμενη προσοχή τα όσα είπες εκεί. Και χαίρομαι γιατί κι η αιολική γη φαίνεται ότι θα σε ενέπνευσε στη συγγραφή ενός καθάριου και ποιοτικού λόγου. Δεν μας περισσεύουν οι έντιμες, μεστές και καθαρές φωνές σήμερα. Ξέρεις πως η αγωνία μας στην αναζήτηση της γνώσης, της εντιμότητας και της πραγματικής παιδείας μεγαλώνουν εξαιτίας της έλλειψης αυτών των "φωνών". Περιμένω λοιπόν να διαβάσω τη κατάθεσή σου στο συνέδριο που είναι συμβολή στην πρόοδο μα και στην επιμόρφωση των συναδέλφων. Και του χρόνου να είμαστε καλά, να ξαναπάμε στα συνέδριά μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Δημήτρη μου, τι χρειάζονται τόσοι "ύμνοι"; Μια χαρά πήγε η εισήγησή μου. Μέχρι και... φιλί εισέπραξα από μία αιθέρια σύνεδρο! Σου έστειλα με e-mail την εισήγηση.

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Ευχαριστώ για την αποστολή. Τη διάβασα μα θελω να την ξαναδιαβασω έχοντας περισσότερο χρόνο. Να είσαι καλά.