20 Ιουνίου 2010

Πόσες φορές χωράει το Αιγαίο σε κάθε νησί του;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όσες και οι γραφικότητές τους!
Στην Κύθνο πολλές: Μία για τα Λουτρά, μία για την Παναγιά την Κανάλα, μία για την Κολόνα, μία για τη Χώρα...
Όπως και σε όλα τα άλλα νησιά μας, άλλωστε.
*
*

Απολαύστε κι αυτό!
Από τη Δεύτερη Γραφή του Ελύτη

4 σχόλια:

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Πως να χωρέσει η ομορφιά του Αρχιπελάγους μα και των νησιών σε κάποια πεπερασμένη , από πλευράς διαστάσεων..., σκέψη μας; Τούτη η ομορφιά είναι συμβατή με το άπειρο των Μαθηματικών και με την Ελληνική γη. Είναι τυχαίο πως αμέτρητοι εκείνοι που επιβουλεύτηκαν και επιβουλεύονται τη γη μας; Προσηλώνω το βλέμμα μου στα γαλακτισμένα μικρά ξωκκλήσια των νησιών μας. Θάθελα να είμαι σ΄ ένα από αυτά ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο, που αποτυπώνεις τόσο αυθεντικά με τις φωτό σου. Γιατί εκεί θα μπορώ και προσεύχομαι πιό αγνά, πιό ταπεινά, πιό ουσιαστικά. Καλημέρα φίλε.

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Δημήτρη, πίστευα ότι στην Πάρο έχουμε το ρεκόρ με τα εκκλησάκια, αλλά τώρα που περπάτησα τα Θερμιά, αναθεωρώ: Η Κύθνος πρέπει να έχει αυτή την ευλογία! Αυτό δεν είναι πέλαγος, αίμα στις φλέβες μας είναι!

Marina είπε...

Οι φυσικές ομορφές του Αιγαίου πολλές. Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι έτοιμοι να τις απολαμβάνουμε χωρίς να επεμβαίνουμε αφήνοντας τη προσωπική μας πινελιά που διόλου ταιριάζει με το τοπίο. Η Κύθνος διατηρεί το φυσικό κάλλος, εξαιρουμένου του τουριστικού/φωνακλάδικου Μέριχα που μοιάζει με τους Ελληνες, που μοιάζει με όλους εμάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Ε, τους χρειάζεται και τους... Μέριχες η τουριστική Ελλάδα! Δίνουν τη φωνακλάδικη, όπως λες Μαρίνα, νότα. Σκέψου το χειμώνα τι ανατριχιαστικά βουβά είναι οι περισσότερες αυτές γωνιές των νησιών μας...