25 Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος της ΝΕΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος της "Νέας Ευθύνης"! Με ανέκδοτες επιστολές του Νικηφόρου Βρεττάκου προς τους Μιλλιέξ, δοκίμιο του Κώστα Ε. Τσιρόπουλου, ποιήματα του Γιάννη Δάλλα κ.ά.     

Το 9ο τεύχος της Νέας Ευθύνης (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου) ανοίγει με το δοκίμιο του Κώστα Ε. Τσιρόπουλου «Ο επίλογος της πληθωριστικής κοινωνίας» και ποιήματα του Γιάννη Δάλλα («Από το Άσμα Ασμάτων (Το εκπεσόν)». Ακολουθούν τρεις επιστολές του Νικηφόρου Βρεττάκου με αθησαύριστα ποιήματά του (τις παρουσιάζει η Γεωργία Κακούρου-Χρόνη) και εκτενές δοκίμιο του Ανδρέα Παστελλά για την «κυπριακή γενιά του 60». Το τεύχος αυτό περιλαμβάνει περισσότερη λογοτεχνική ύλη: ποιήματα της Αγγελικής Σιδηρά («Καύσωνας»), της Χλόης Κουτσουμπέλη («Ο άσπρος λαγός»), του Κώστα Λιννού («Ο αγκώνας στην κουπαστή»), της Ελένης Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου («Τρία ποιήματα»), του Πιερ Εμμανυέλ («Χαίρε μέρα γιορτινή», σε μετάφραση Βενιζέλου Χριστοφορίδη) και της Κλαίρης Ν. Αγγελίδου («Αφιέρωμα στους ήρωες του Μαρί»).Επίσης, δημοσιεύονται διηγήματα της Ζέτας Κουντούρη («Λίγο πριν βρέξει»), του Θανάση Ν. Παπαθανασίου («Της δικής μου προσφυγιάς»), του Ιωάννη Κ. Τσέγκου («Το ακάτιον του γιατρού»), του Δημήτρη Χρ. Μποσινάκη («Στο Ευρυγένειο»), της Ούρσουλας Φωσκόλου («Το φορτίο») και του Χουάν Χοσέ Μιγιάς («Ο άντρας που έβγαινε τις νύχτες», σε μετάφραση Βούλας Χρηστίδη). Στους «Προσανατολισμούς» θα βρείτε: δοκίμια και άρθρα των Μαριάνου Δ. Καράση («Θεωρίες δικαιοσύνης – Καππαδόκες πατέρες και νηπτική θεολογία»), Διονύση Κ. Μαγκλιβέρα («Γόνιμες ρήξεις»), Κώστα Χατζηαντωνίου («Νέος ενιαυτός σε μια νέα πατρίδα»), Γιάννη Β. Κωβαίου («Ποιος νοιάζεται για τα ρωμαίικα του Πόντου;»). Κριτική βιβλίου γράφουν οι Ηλίας Κεφάλας, Χρίστος Παπαγεωργίου, Δ.Κ.Μ., Δημήτρης Ελευθεράκης, Μάρκος Α. Καρασαρίνης, για τα εικαστικά ο Νίκος Αλ. Μηλιώνης, κριτική θεάτρου η Έλενα Σταγκουράκη. Επίσης, δημοσιεύονται δοκίμια του Γιώργου Βαρθαλίτη, του Ισπανού οικονομολόγου Χουάν Βελάρδε για την ευρωπαϊκή κρίση (μετάφραση: Ούρσουλα Φωσκόλου), του Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλου, του Κώστα Βραχνού, της Βικτόρια Κάμπς (μετάφραση: Δημήτρης Αγγελής), της Ειρήνης Καρβουνιάρη, του Κωνσταντίνου Βάσση, της Νατάσας Κεσμέτη, του π. Κωνσταντίνου Ν. Καλλιανού.
 Το τεύχος κοσμείται με σχέδια του Αχιλλέα Παπακώστα.
*
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ"
Το Σάββατο 21-1-12 ο εκδότης του περιοδικού Γιώργος Γκέλμπεσης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία του δημάρχου της Αθήνας κ. Γιώργου Καμίνη, του επί 39 χρόνια εκδότη της "ΕΥΘΥΝΗΣ" κ. Κώστα Ε. Τσιρόπουλου (κάτω δεξιά), του διευθυντή σύνταξης της "ΝΕΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" κ. Δημήτρη Αγγελή (κάτω αριστερά) και πολλών δεκάδων συνεργατών, συνδρομητών και φίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: