29 Φεβρουαρίου 2012

Μυσταγωγία Σταμάτη Σπανουδάκη! "Ελλάδα στους ώμους τη γη κουβαλάς"

Στη μεικτή χορωδία συμμετέχω και εγώ, όπως αρκετές φορές στο παρελθόν σε συναυλίες του Σπανουδάκη.
             

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ


«Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς»


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


24 & 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Η εφημερίδα «Δημοκρατία» και το «Μελωδικό Καράβι» παρουσιάζουν τον συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, ώρα 8.30 μμ, στη συναυλία «Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς».

Ο διακεκριμένος δημιουργός θα παρουσιάσει τις πιο αγαπημένες επικές και θρησκευτικές μελωδίες του, που δικαίως τον ανέδειξαν σε συνθέτη της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. Η συναυλία αυτή συνδυάζεται ιδανικά με το διπλό ιστορικό και θρησκευτικό μήνυμα της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου, και έρχεται να προσφέρει όραμα και ανάσα υπερηφάνειας στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Η ορχήστρα του συνθέτη, η μεικτή και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, συμπράττουν επί σκηνής σε μια μουσική γιορτή της αληθινής δημοκρατίας, που λεγόταν, λέγεται και θα λέγεται παντοτινά Ελλάδα!

Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην Αθήνα, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, και Ομήρου 8, στα τηλ. 210 7282333 και 210 7282367 (για ομαδικές κρατήσεις), και online στο www.megaron.gr.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 € (φοιτητικά), 20 € (Ζώνη Γ), 32 € (Ζώνη Β), 47 € (Ζώνη Α) και 75 € (Διακεκριμένη Ζώνη)
.  

 Για τη συναυλία ο Σταμάτης Σπανουδάκης εμπνεύστηκε από τις παρακάτω εικόνες και στίχους του έργου του, για να δώσει μια μοναδική διάσταση και χαρακτήρα στην παράσταση αυτή:

Αλέξανδρος, Ηφαιστίων, Βουκεφάλας, η Ελλάδα αγκαλιάζει την Ανατολή, τα Ευαγγέλια γράφονται στα Ελληνικά.

Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, Βόσπορος, Πόλη γλυκιά, Μαύρη Τρίτη,  Τέσσερα Βήτα, η Ελλάδα σώζει και δημιουργεί την Ευρώπη.

 Πλαστήρας, Σαϊτάν Ασκέρ, Παρίσι της Ανατολής, Σμύρνη, φωτιά, καταστροφή, η Ελλάδα που ξεχνάει τα παιδιά της.

Κυρά Δέσποινα, Υπέρμαχος, Θάλασσά μου, Βασίλισσα των ουρανών, που η Ελλάδα κυλάει απ' τα μάτια Σου.

Όσα γίνανε, δεν ξεγίνονται, ούτε ξεχνιούνται.  Είναι η δύναμη που ζητάμε τώρα, είναι η ελπίδα που είναι κρυμμένη στο αύριο. Γιατί είναι όλα "κομμάτια απ' την ψυχή μας".

Η μουσική και τα λόγια,  οι ήρωες και οι "αγαπημένοι" μου θα γιορτάσουν την αληθινή Ελλάδα, του τότε, του τώρα και του πάντα, την παραμονή και ανήμερα της 25ης Μαρτίου, για πρώτη φορά όλοι μαζί.
Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς,
εσύ που χάραξες τους δρόμους
τη φωνή σου να βρεις ζητάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: