23 Μαρτίου 2010

25 Μαρτίου (2010): Ελεήστε την... Κλεφτουριά!







Το αγόρι που βλέπετε να αποτίει φόρο τιμής στους ήρωές μας είναι ο Νικήτας. Ναι, αλλά από την... Ουκρανία! Είναι το πιο μικρό από τα εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια -γνωστά ως "Αστεράκια της Χερσονήσου" - που διδάσκονται Ελληνικά στην Κριμαία, μαθαίνουν ελληνικούς χορούς αλλά και την Ιστορία μας και παίρνουν μέρος σε Πανουκρανικό Διαγωνισμό. Οι νικητές φιλοξενούνται στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζουν όσα έχουν με αγάπη μάθει για εμάς! (Ευτυχώς, για τους προγόνους μας!). Τα "Αστεράκια" επισκέφθηκαν πρόπερσι το σχολείο μου (παραμονή της 25ης) και μας πλημμύρισαν Ελλάδα και δάκρυα!
Φέτος το ελληνικό κράτος κατήργησε τον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Επετείου σε όλες τις πρεσβείες μας "για λόγους οικονομίας αλλά και συμβολικούς"! (Δε μας εξήγησαν, όμως, τους συμβολικούς...).
Ωστόσο, του περισσεύουν υπέρογκα ποσά, για να διαφημίζει από τα μέσα ευρείας δημοσιότητας τον... Έρανο που διεξάγει ο πρόεδρος της Βουλής -υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας- για ελεημοσύνη προς την Οικονομία μας! Δηλαδή, του περισσεύουν για τη στήριξη των καναλαρχών και των εκδοτών... Μία Κλεφτουριά μπορούσαμε φέτος να τιμήσουμε και διαλέξαμε!!!
_________
Στις άλλες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Κάντε στην καθεμιά κλικ για μεγέθυνση): *Το Βαλτεσινίκο, θύλακας του Κολοκοτρώνη *Έκδοση του Πλάτωνα από τη Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς *Η Παναγία η Προυσιώτισσα, θύλακας του Καραϊσκάκη *Το σήμαντρο του Μεγάλου Σπηλαίου. Ας δίνουμε τουλάχιστον εμείς το "παρών". Γιατί από τον πολιτικό μας κόσμο: Νυν υπέρ πάντων ο απών!
*
"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" του Γιάννη Μαρκόπουλου
*
"Μικρή Πατρίδα" με την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου

6 σχόλια:

Βάσω Ραμπαούνη είπε...

Αδιόρθωτη Ελλάδα!!! Το πάθημα δεν γινεται μάθημα!

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Βάστα,Βάσω! Αρματολίκι τα Γράμματά μας, τι άλλο; "Άλλο αργαστήρι να κάνεις το σκοτάδι φως έχεις;".

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Χρόνια Πολλά καλέ μου φίλε.
Χρόνια Πολλά για την Ελλάδα.
Χρόνια ευλογημένα.
Και σήμερα, αύριο 25/3 επίτρεψέ μου να μεθύσω με το κρασί της φράσης του Κωστή Παλαμά.
Αυτό τουλάχιστον το έχω σε πείσμα των περικοπών και της οικονομικής κρίσης...

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Άλλωστε, Δημήτρη μου, "Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον"! Ακόμη και γι' αυτούς που αρνούνται να σωθούν, που λοιδορούν, που λησμονούν, που ξεπουλάνε! Χρόνια Πολλά και σε σας!

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Με μεγάλη συγκίνηση, έλαβα από τη φίλη Βαλεντίνα, τη δασκάλα και στυλοβάτη για τα "Αστεράκια", το πιο κάτω e-mail:
"Καλημέρα αγαπητέ μας φίλε!Καλημέρα Ιωάννη! Τι κάνετε; Πώς είστε;
Τυχαίως σας βρήκα στο ίντερνετ. Διάβασα το μικρό άρθρο για τον μαθητή μου τον Νικήτα και μεγάλη χαρά μου ‘φεραν τα λόγια σας. Πολύ
συγκινητικό είναι που δε μας ξεχάσατε. Δεν ξεχάσατε τα «Αστεράκια» μας.
Εύχομαι να είστε καλά! Καλό Πάσχα! Χριστός Ανέστη! Βαλεντίνα Λιάχοβα"

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Τις επόμενες μέρες μπήκαν και επικονώνησαν μαζί μου και μερικά από τα ίδια τα "Αστεράκια". Μεγάλη η χαρά μου και η νοσταλγία για αυτά τα χαρισματικά παιδιά! Η Άννα, μάλιστα, σπουδάζει στην Αθήνα Αρχαιολογία!