4 Μαρτίου 2011

Έλληνας Πρωθυπουργός: Το '22 οι πρόσφυγες, τώρα οι μετανάστες!

Κάθε μέρα κι ένα κρούσμα! Κάθε κρούσμα κι ένα πλήγμα!
Σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του, παρηγόρησε το λαό με το εξής "επιχείρημα", όπως αναρτήθηκε επί λέξει στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:
"Πολλοί λένε ότι όλα αυτά είναι δύσκολα σε μια εποχή κρίσης. Να θυμίσω μια άλλη, ιστορική εποχή κρίσης, επί Ελευθερίου Βενιζέλου, τη διεθνή κρίση του '29, με τη χρεοκοπία επί θύραις, την Αντιπολίτευση σε ακραία πόλωση, την ενσωμάτωση των προσφύγων. Κι όμως, έκανε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, που άλλαξαν τη χώρα, στη Διοίκηση, στην παιδεία, στις ελευθερίες του πολίτη, στην εξωτερική πολιτική".
Όμως έχει λογοκριθεί η φράση! Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε, όπως όλοι τον ακούσαμε στην απευθείας σύνδεση, "την ενσωμάτωση των προσφύγων, όπως σήμερα των μεταναστών..." (!)

*
Ώστε έτσι! Ο προπάππος μου πατήρ Ιωάννης Παπάζογλου, οικονόμος στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης δίπλα στον μητροπολίτη Άγιο Χρυσόστομο, που βρέθηκε ξεριζωμένος μέσα στις βάρκες και έχασε το ένα του παιδί στον "συνωστισμό" της Ρεπούση, καθώς και το υπόλοιπο 1,5 εκατομμύριο Ομογενών μας, που τους ανάγκασαν οι αχρείοι Ελλαδίτες πολιτικοί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά από 28 αιώνες, δε διέφεραν σε τίποτα από τους σημερινούς... μετανάστες!
Το ότι αυτοί ακριβώς οι Έλληνες της Ιωνίας συνέβαλαν -με τη μνημειώδη ευστροφία τους, με το υψηλό επίπεδο της κουλτούρας τους, με το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο, με τη θερμουργό πίστη τους και την τεράστια θέληση και εργατικότητά τους- στην ανόρθωση του Έθνους (χαρίζοντάς του, ας πούμε, και το πρώτο του Νόμπελ με τον Σεφέρη!), παρά τη χλεύη και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετώπισαν τα πρώτα χρόνια, το αγνοεί παντελώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος τους εξισώνει με τους τωρινούς λαθρομετανάστες στη χώρα μας!
(Ενδεχομένως, μάλιστα, κινδυνεύουμε και με δίωξη εκφράζοντας αυτή την αγανάκτησή μας, αν προχωρήσει στο νομοθετικό του εξάμβλωμα ο κ. Καστανίδης...)
ΑΙΔΩΣ, ΕΛΕΟΣ και ΦΡΕΝΟ ΠΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ! 
*
Ένα ντοκουμέντο από τη ΣΜΥΡΝΗ!

2 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Παραθέτω εδώ τον σχολιασμό που μου έστειλε με mail για αυτή την ανάρτηση ο φίλος συγγραφέας Πάνος Πρωτοπαπάς. Έχει το ειδικό βάρος του, γιατί γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα:

"Για μια ακόμα φορά σε συγχαίρω, και δεν θα κουραστώ να σου το γράφω. Αξιόλογοι άνθρωποι υποχωρούν ατάκτως, ή έστω βρίσκονται σε σύγχυση, λόγω της -επιστημονικότατης οφείλω να ομολογήσω- αλλά και εμμέσως εξαιρετικά απειλητικής προπαγάνδας. Αδυνατούν να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα στην αλήθεια και την καθεστωτική πλύση εγκεφάλου, την αληθινή ιστορία από την κατευθυνόμενη μυθολογία, την ουσία από το φαντεζί περιτύλιγμα. Μερικοί από αυτούς μοιάζουν να συνωστίζονται για μια θεσούλα στην αυλή του Πορθητή, όπως συνέβαινε πάντα τις δύσκολες ώρες. Υπάρχουν βέβαια και οι πλανημένοι. Αποτελείς λαμπρή εξαίρεση και σε θαυμάζω, συνυπολογίζοντας το υψηλό βαθμό έκθεσής σου στον κίνδυνο της εμπροσθοφυλακής, λόγω της δουλειάς σου εννοώ. Θέλει κουράγιο.
Τη φράση του ΓΑΠ, σωστά την εντόπισες. Γνωρίζω προσωπικά πως το πρόβλημά του δεν είναι μόνο η άγνοια της ιστορίας, της γλώσσας, της Ορθοδοξίας και του γενικότερου πολιτισμού μας, αλλά η περιφρόνησή του προς την πατρίδα και τους Έλληνες συλλήβδην. Δεν θέλει το κακό μας, αλλά πιστεύει πως δεν αξίζουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που μας αναγνωρίζει ο μέσος Αμερικανός. Να λέμε και ευχαριστώ που μας προορίζει για είλωτες της Νέας Τάξης και όχι κατευθείαν για το σκουπιδοτενεκέ της. Έλληνες, και τριτοκοσμικοί, καμία διαφορά. Πρωτόγονοι υπερκινητικοί που τα πρωινά της Κυριακής τη βρίσκουμε βαρώντας καμπάνες (και ξυπνώντας τους πολιτισμένους τουρίστες στο διπλανό ξενοδοχείο).
Κι ο Σαμαράς κάπως έτσι μας βλέπει πλέον. Θυμήσου τη στάση του στο κλείσιμο της "Ευθύνης". Του είχα στείλει κι εγώ μια επιστολή, γιατί έτυχε να τον γνωρίζω κι αυτόν. Μου απήντησε με ένα ευχαριστήριο για τις ευχές μου!
Τώρα πια δεν αμφιβάλλω για το σχέδιο της παγκόσμιας δικτατορίας. Σιγά σιγά να περιμένουμε και τις πρώτες διώξεις του νόμου Καστανίδη, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Παγκοσμιοποίησης. Το παρήγορο για μένα είναι πως διαβάζοντας τα κείμενά σου αισθάνομαι πως θα τους είναι πιο δύσκολο να διώξουν περισσότερους από έναν. (Ξέρω πάντως και μερικούς ακόμα...).
Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι!
ΠΑΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ"