20 Μαΐου 2011

Γκουλάγκ για τους μετανάστες! ("Προοδευτικά" όμως...)

Στη σεπτή μνήμη του Μανώλη Καντάρη,
στην τραγική γυναίκα του και στα αγγελούδια του

Αν τα έλεγα εγώ ή κάποιοι άλλοι, που δε δηλώσαμε (ή μας δήλωσαν) ποτέ "προοδευτικοί", θα είχε ξεχυθεί ποταμός ύβρεων και χολής! Όταν τα λένε οι γκουρού της Αριστεράς, πρόκειται για "ρεαλισμό", για "γόνιμες αναθεωρήσεις", για "πρωτοπόρες σκέψεις" τέλος πάντων...
Τους τρεις πατριώτες, που έκαναν -μεταξύ πολλών άλλων- τις πιο κάτω δηλώσεις, τους θαυμάζουμε και τους αγαπάμε! Σε παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Γλέζου, μάλιστα, έχω μιλήσει κι εγώ. Αλλά τέτοιες ανεμοδούρες; Τι με νοιάζει αν ο Περισσός, που δε νομίζω να έχει ανοίξει το Σπίτι του Λαού και να φιλοξενεί πολλούς λαθρομετανάστες, τους αποκαλέσει "ρεβιζιονιστές" ή "λακέδες της αντίδρασης" ή όπως αλλιώς... Εμένα, μια φορά, με έχει ιδεολογικά στοχοποιημένο διά βίου ο συρφετός αυτός, κι ας έχω πολύ πιο ανθρωπιστικές ιδέες και για τους μετανάστες και για πολλά άλλα ζητήματα (βλ. συμμετοχή μου και φωτογραφίες από φεστιβάλ για μετανάστες -ωχ, με στοχοποίησε τώρα ο ακροδεξιός συρφετός!); Μπορεί, μάλιστα, και να απολογούμαι σε λίγο γιατί δεν έχω τόσο... ριζοσπαστικές θέσεις!











Ο Διονύσης Σαββόπουλος χθες σε ραδιομαραθώνιο για τη βία στο κέντρο της Αθήνας:
"Έχουμε εμπρησμούς, έχουμε δολοφονίες, και αυτό σχεδόν καθημερινά. Επομένως, θα έλεγα ότι πρέπει να κηρυχθεί το κέντρο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" και συνέχισε: "Πρώτον, να απομακρυνθούν όλοι οι λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και να πάνε – ας το βρουν οι πολιτικοί, τι τους πληρώνουμε – εγώ θα έλεγα να τους πηγαίνανε σε αραιοκατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όπου κατοικείται ένα μικρό μόνο μέρος του νησιού, το υπόλοιπο είναι ελεύθερο. Εκεί, λοιπόν, να καλλιεργήσουν τη γη και να ζήσουν με τη βοήθεια του ΟΗΕ, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε, έως ότου αποφασίσει και μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να φτιάξει μία πολιτική πάνω στο θέμα των μεταναστών. Δεν μπορεί η Αθήνα να είναι η χωματερή όλων αυτών των ανθρώπων»
*
Ιδού και ο Μανώλης Γλέζος στη "Δημοκρατία":
«[...] Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων.
[...] Φταίει επίσης η κυβέρνηση, που δεν κάνει ό, τι πρέπει. Έπρεπε να πιάνει τον καθέναν και να τον ρωτά «από πού είσαι;» και αν απαντά λ.χ. «από το Αλγέρι» να τον στέλνει στη Γαλλία! Να πληρώσει εκείνη που είναι αιτία γι’ αυτό. […] Γιατί να την πληρώνουν μόνο οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης και όχι του Ψυχικού και της Φιλοθέης; Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Αστυνομία ως όργανο καταστολής των κοινωνικών αγώνων, αντί ως όργανο καταστολής της παραβατικότητας. Αν έκανε το δεύτερο δεν θα είχαμε τέτοια εγκλήματα. Θα αποτρεπόταν».
-Και η Αριστερά;
«Αυτά που λέω δεν τα λέει! Η αριστερά παίρνει άκριτα το μέρος των μεταναστών χωρίς να καταδικάζει τις μαφίες που δρουν μέσα στους μετανάστες, και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα. Από κει και πέρα, αυτό το έδαφος βρίσκει ο φασισμός και αναπτύσσεται […]».
*
Άσε πια ο Νίκος Κούνδουρος, που δέχθηκε επίθεση προ μηνών από αλλοδαπούς κακοποιούς! Δήλωνε στο "Βήμα":
«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μ.... Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα.
Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την π... που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες»;

3 σχόλια:

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Ποιον αρνητικό λόγο να αντιπαραθέσει κανείς στην ανάρτησή σου; Απλά μια δική μου σκέψη είναι η παρακάτω..
Αν κάποιος συμπατριώτης, λέω αν , συμπεριφόταν παραβατικά σε κάποια από τις χώρες από τις οποίες προέχονται οι μετανάστες, μπορούμε να φανταστούμε σε τι κάτεργα θα βρισκόταν και τι "βασανιστήρια" θα υφίστατο;
Μπορούμε να φανταστούμε;

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Δημήτρη, αρκεί να θυμηθείς ότι οι τραμπούκοι (έως και φονιάδες ενίοτε!) χούλιγκανς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στην Ελλάδα, όταν βρέθηκαν πέρυσι μαζί στο Βερολίνο για το φάιναλ φορ, υμνήθηκαν από τα ΜΜΕ ως... υπόδειγμα αγνών φιλάθλων σε όλη την Ευρώπη!

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Aγνοί φίλαθλοι λοιπόν Γιάννη μου.... ΄Ωστε έτσι έ; Πόσο πολύ έχασαν οι λέξεις το νόημά τους!!!