3 Αυγούστου 2011

Φως ιλαρόν Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Με μια βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την κοίμηση του "Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων" και με μια δεύτερη αφιερωμένη στην ηρωίδα της Πάρου και του Ελληνισμού Μαντώ Μαυρογένους, θα τιμήσει το χωριό μου, η Μάρπησσα της Πάρου, τις δύο αυτές μέγιστες μορφές της πατρίδας.
>
Την Κυριακή 7/8/11, ώρα 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Μάρπησσας, ο Σύνδεσμος Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου διοργανώνει και σας προσκαλεί ομιλία με θέμα

"Φως ιλαρόν Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη"
και ομιλητές τους εκπαιδευτικούς
Λίλη Καλογεράκη-Ροδοπούλου και Γιάννη Β. Κωβαίο.
Συμμετέχει η παιδική χορωδία της Αδελφότητος "Αγία Τριάς" Ιλίου με κορίτσια από την Αφρική και άλλες χώρες.
 .
Την επόμενη βραδιά, Δευτέρα 8/8/11, ώρα 8.30 μ.μ., στο προαύλιο του Γυμνασίου Αρχιλόχου, στα Μάρμαρα, είμαστε επίσης καλεσμένοι του Συνδέσμου για την ομιλία της φιλολόγου Αθηνάς Πέππα-Μεσσήνη με θέμα: "Ατενίζοντας τη Μαντώ, τη ζωή και τους αγώνες της".
*
 Οι Μαρπησσαίοι προσδοκούν τιμή στην τιμή!

7 σχόλια:

Σοφία Κανταράκη είπε...

Καλημέρα σας απο Σκιάθο,μακάρι να μπορούσα να παραστώ και να βιώσω τη μαγεία αυτού του φωτός.

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Να είσαι καλά, αγαπητή Σοφία! Έχουμε αξιοποιήσει και το μεράκι σου και την αγάπη σου για τον κυρ-Αλέξανδρο και στέλνουμε τα φιλιά της Πάρου στη Σκιάθο!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Γιάννη!
Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ, παπα Μανώλη μου!
Μαζί θα είμαστε και θα συνδράμεις με τις ευχές της Εκκλησίας μας!

ΧΙΛΩΝ είπε...

Όταν οι νεο-Έλληνες ανακαλύψουν τη μεστότητα και το νόημα των λόγων του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη και του Κωστή Παλαμά.....τότε θα απαλειφθεί το νεο....από τον ανωτέρω χαρακτηρισμό........

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Φίλε Χίλων, πέρα από τους δύο γίγαντες που μνημόνευσες, έχουμε ανεξάντλητα άλλα αποθέματα! Αλλά μας κατάντησαν τόσο νάνους, ώστε να μη φτάνει η ματιά μας εκεί ψηλά... Και το πιθανότερο θα είναι να μείνει το νεο- (πτωχοι, γρεκύλοι, σκλάβοι, ταξικοί κλπ.) και να απαλειφθεί το Έλληνες!