25 Αυγούστου 2011

Η Μάρπησσα μορφώθηκε, γλέντησε και... ξαναγαπήθηκε!

Το τριήμερο φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα", που διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά και φέτος νέοι και νέες του χωριού μου με τη συνδρομή πολλών εθελοντών όλων των ηλικιών (από 4 ως και 90 ετών!) αλλά και του Δήμου Πάρου, άφησε βαθιά το αποτύπωμά του!

Γλέντι και χορός "ανεξάντλητος" μέχρι πρωίας με το συγκρότημα των καλών φίλων, του Νίκου Οικονομίδη και της Κυριακής Σπανού!
(κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

Παίξαμε, τι να κάνουμε; Εδώ με την οικογένειά μου Αλιπράντη και το οικόσημό μας.

Αναγνωρίσαμε γεύσεις με κλειστά τα μάτια... Εγώ χταπόδι ξυδάτο.


 



Πλέξαμε επιτυχώς, χωρίς να... μπλέξουμε! Θαυμάσαμε την εικαστική παρέμβαση του Γιάννη Μελανίτη, αλλά και της Κατερίνας μας με τον μικρούλη Στέλιο... 

Χορέψαμε με τις τσαμπουνοπατινάδες

 
Ακούσαμε μαγικά παραμύθια...


Ξένοι, "ξένοι" και Μαρπησσαίοι (δηλαδή αλλοδαποί τουρίστες, Έλληνες επισκέπτες του νησιού και ντόπιοι), και μάλιστα διπλάσιοι σε πλήθος από πέρυσι, απόλαυσαν μοναδικές στιγμές! Γνώρισαν γωνιά-γωνιά το γραφικό χωριό, ζυμώθηκαν με την παράδοση του τόπου, γεύτηκαν λιχουδιές από τις νοικοκυρές μας, είδαν και άκουσαν (από ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής και λαογραφίας μέχρι σεμινάριο... τσαμπούνας και κονσέρτα κρουστών και αναγεννησιακής μουσικής), έπαιξαν τα παιδιά αλλά πιο πολύ οι μεγάλοι... Και, φυσικά, ξεφάντωσαν δύο ολόκληρες νύχτες ως το ξημέρωμα με λαϊκό πρόγραμμα τη μία και σούπερ νησιώτικο την άλλη!
Στο παραδοσιακό παιχνίδι με τους σβούρους είχαμε φέτος αξιόλογες επιδόσεις!
*
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Συναναστράφηκαν και αγαπήθηκαν τόσοι άνθρωποι! Αν θέλετε (επειδή στις περυσινές εκδηλώσεις αναγκαστικά τούς "μούδιαζαν" κάπως και τα προεκλογικά πάθη ενόψει δημοτικών εκλογών) ξαναγαπήθηκαν και πολλοί! Τι άλλο θέλει μια μικρή κοινωνία;
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!    

2 σχόλια:

mariavlachou είπε...

Πολύ όμορφες εικόνες για να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι και να συναντήσεις το φθινόπωρο...
Να είσαι καλά Γιάννη και του χρόνου!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ είπε...

Μαράκι μου, σ' ευχαριστώ για την ευχάριστη έκπληξη! Από το χωριό μου περίμενα κάποια σχόλια, από αλλού ήρθε η γλυκιά παρέμβαση!